reakcija tvrtke

Vozač ZET-a ne zna ništa o nesreći u kojoj je noga djevojke zapela u vratima autobusa

30.08.2023 u 16:10

Bionic
Reading

Vozač ZET-ovog autobusa očitovao se kako nema saznanja o prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđena maloljetna djevojka jer joj je noga zapela u vratima ZET-ovog autobusa, priopćio je u srijedu Zagrebački električni tramvaj (ZET)

"U internom postupku, vozač se očitovao kako nema saznanja o nesreći (...)", istaknuli su iz ZET-a.

Nesreća, u kojoj je ozlijeđena maloljetna putnica, dogodila 25. kolovoza oko 22 sata na ZET-ovom stajalištu u Starčevićevoj ulici, istaknula je ranije policija. Djevojci je noga ostala zaglavljena vratima autobusa, nakon čega je autobus krenuo i vukao ju nekih 40 metara po cesti, rekla je majka ozlijeđene djevojke za Index.hr.

Policija je poručila da će pokrenuti postupak protiv 55-godišnjeg vozača ZET-a nakon što dobiju medicinsku kvalifikaciju ozljeda putnice.

No, iz ZET-a ističu kako ih do današnjeg dana policija nije obavijestila o postupanju prema njihovom vozaču ili eventualnim daljnjim koracima. 

Tvrde da, izuzev objava u medijima i internog očitavanja vozača autobusa linije 172, trenutno nisu utvrđene okolnosti temeljem kojih mogu potvrditi ili demantirati samu nesreću. 

Dodaju i da su u internom postupku, nakon što im je vozač rekao da nema saznanja o nesreći, iz predostrožnosti obavili i tehničko ispitivanje autobusa te je utvrđeno kako su sva vrata na vozilu bila ispravna.

"Međutim, bez obzira na okolnosti, najvažnije je da se unesrećena djevojka čim prije oporavi. U tom smislu nezahvalno je detaljnije komentirati događaj i ovu neželjenu situaciju te očekujemo kako će opisane okolnosti rasvijetliti nadležne institucije u daljnjem postupanju", poručuju iz ZET-a.