gospodarski kriminal

Žena u Senju krivotvorila dokumente udruge kojoj je bila na čelu pa si prisvojila gotovo 150 tisuća kuna

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 11.04.2022 11:10
  • Objavljeno 11.04.2022 u 11:10
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjom hrvatskom državljankom zbog osnova sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Policija ženu sumnjiči da je u vremenu od 7. siječnja 2015. godine do 24. prosinca 2019. godine kao ravnateljica pravne osobe sa sjedištem u Senju zlouporabila svoj položaj i ovlasti te protivno Zakonu o udrugama samostalno, fiktivno osnovala tijela pravne osobe krivotvorivši potpise predsjednice skupštine i članova odbora na statutu, a potom i druge odluke i dokumente koje donose skupština i odbor.

Nadalje se sumnjiči da je protupravno koristila kreditnu karticu pravne osobe za kupnju roba i usluga u privatne svrhe i vršila isplate s poslovnog računa bez opravdanja stvarnog utroška, te je prisvojila mobilni uređaj i tablet čime si je ukupno pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu ne manjem od 138.405,50 kuna. Također se sumnjiči da nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

Protiv nje je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.