zatvorska i novčana kazna

Zbog više prometnih prekršaja 50-godišnjak zadržan u zatvoru

07.03.2022 u 12:45

Bionic
Reading

Splitski Općinski prekršajni sud zatvorsku i novčanu kaznu dosudio je 50-godišnjaku koji je krajem proteklog tjedna počinio nekoliko prometnih prekršaja, priopćila je u srijedu splitsko-dalmatinska policija

Osumnjičen je da je prošlog četvrtka na dionici ceste kod Baške Vode s ceste sletio vozilom kojim je upravljao prije stjecanja prava na vožnju te dok mu je na snazi bila zaštitna mjera zabrane upravljanja osobnim vozilom.

Uz to, odbio se podvrgnuti uzimanju krvi ili urina te je doveden u službene prostorije i zadržan do privođenja sucu za prekršaje.

Nakon istrage utvrđeno je da je počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama tako što je izazvao prometnu nesreću, odbio se testirati na prisutnost droge, alkohola ili lijekova, vozio je prije stjecanja prava na upravljanje te za vrijeme zabrane upravljanja vozilom.

Uz optužni je prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je dosuđena novčana te kazna zatvora u trajanju od 75 dana, pri čemu mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana obzirom da se radi o recidivistu koji je do sada evidentiran kao počinitelj najtežih prometnih prekršaja.