završio iza rešetaka

Zaustavljen u redovnoj kontroli prometa u Zagrebu pa policiji dragovoljno predao drogu koju je imao kod sebe

16.02.2022 u 12:55

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Policija sumnja da je 39-godišnjak, protivno odredbama člana 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina i amfetamina koje je potom vagao i prepakiravao u stanu na području Vrapča da bi tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.

Naime, 15. veljače 2022. godine pola sata iza ponoći, 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Fiat zagrebačkih registarskih oznaka. Prilikom obavljanja kontrole vozila i vozača, policijskim službenicima dragovoljno je predao dva plastična omota ispunjena s oko ukupne mase 1,4 grama kokaina, kao i jedan plastični omot ispunjen s oko 1,8 grama amfetamina.  

Također, policijski službenici svoju su sumnju potvrdili i pronalaskom u stanu 39-godišnjaka 34,5 grama amfetamina i 20,3 grama kokaina i digitalne vage. Količina i vrste pronađene droge, način pakiranja te digitalna vaga, nedvojbeno ukazuju na činjenicu da je pronađena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.  

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.