neodgovorni u prometu

U Zagrebu jedan vozač vozio iako mu je poništena vozačka, a drugi je ulovljen kako vozi pijan; obojici kazna od po 10 tisuća kuna

16.02.2022 u 12:52

Bionic
Reading

Vozaču je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od pet mjeseci

U ponedjeljak 14.veljače 2022. godine oko 3.30 sati na Aveniji Dubrava tijekom kontrole prometa policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak.Obavljenim nadzorom policijski službenici su utvrdili da je vozač upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud, gdje je mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.

Jučer, 14. veljače oko 18.30 sati, na raskrižju Radničke ceste i Folnegovićeve ulice, u nadzoru prometa policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnjak. Provedenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a zatim doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.500 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od pet mjeseci.