kolege u šoku

Zatražen istražni zatvor za vozača Hitne koji je pregazio maloljetnike

23.06.2023 u 23:52

Bionic
Reading

Vozač hitne pomoći, koji je na zagrebačkom Bundeku preksinoć pregazio troje 17-godišnjaka, pritvoren je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u životnu opasnost i večeras je doveden na ispitivanje u DORH. Tužitelj je zatražio određivanje istražnog zatvora od 30 dana. Odluku o tome sud će donijeti sutra

Njegov odvjetnik rekao je da je iznosio aktivnu obranu, a kolege iz Hitne pomoći upozoravaju da su maloljetnici pod utjecajem alkohola sve veći problem.

'Branio se identično kao i jučer, znači aktivno, iznosio je svoju obranu. Ono što bih ja želio naglasiti kao njegov branitelj, to je osoba koja 27 godina vozi zagrebačku Hitnu pomoć, koja je i taj dan a i svih 27 godina pomogla bezbroj ljudi, da mu je izrazito žao, i da izražava svoje žaljenje i želju za brzim oporavkom svima ozlijeđenima u toj nesreći', izjavio je odvjetnik vozača Marin Ivanović, piše HRT.

Kolege iz Zavoda za hitnu medicinu u šoku su, ali upozoravaju da su maloljetnici pod utjecajem alkohola velik problem. 'Što se tiče događaja, svi smo u šoku. Dugo smo upozoravali na problem maloljetničkog alkoholiziranja po javnim površinama i, nažalost, sad je na teži način morao izaći u javnost taj problem. Što se tiče kolege, kolega je 27 godina radio u Hitnoj pomoći i spasio je mnoge živote brzom reakcijom i brzom vožnjom i on je jednostavno u šoku, on je cijelu noć gledao u jednu točku i nije mogao vjerovati da se takvo što može dogoditi', rekao je za HTV Samuel Jelušić, medicinski tehničar iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, iz Inicijative Hitna uživo 194.

  • +5
Vozilo hitne pomoći na Bundeku pregazilo maloljetnike Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Jelušić kaže da su razočarani jer se njihov kolega stavlja u isti kontekst s vozačima koji zbog alkoholiziranosti ili obijesne vožnje skrive prometnu nesreću. Vozač Hitne pomoći trenutačno je u pritvoru, a Jelušić ističe da mu je osigurana potrebna pravna zaštita. Ima osiguranog odvjetnika. Nastavni zavod za hitnu medicinu snosit će troškove odvjetnika. Čekamo da DORH odradi svoj posao.

Jelušić je rekao da se dosad nisu susreli sa sličnom situacijom. U mislima su s kolegom koji je za godinu dana trebao ići u mirovinu. Hitnjaci dulje vrijeme upozoravaju na problem da se ne kontroliraju javne površine, kaže.

'Po zakonu je zabranjeno konzumiranje alkohola na javnim površinama. Policija nije odradila svoj posao. Znači, svi smo znali da će maloljetnici biti na Bundeku. Gradske službe nisu osigurale medicinski nadzor Bundeka. Tko je prodao tim maloljetnicima alkohol? Cijeli sustav ne funkcionira i sad ćemo to slomiti preko leđa jednog vozača u Hitnoj pomoći', zaključio je Jelušić.