prijeti mu tri godine zatvora

Zaštitaru koji je dojavio o bombama u Avenue Mallu određen istražni zatvor

12.07.2022 u 16:26

Bionic
Reading

Zaštitaru (28) osumnjičenom da je dojavio zagrebačkoj policiji da su u Avenue Mallu postavljene bombe određeno je mjesec dana istražnog zatvora

Podsjetimo, prošlog utorka 5. srpnja taj je mladić s telefonske govornice u Avenue Mallu nazvao Operativno komunikacijski centar zagrebačke policije i rekao im da su u centru postavljene četiri bombe. Policija je potom evukairala posjetitelje i zaposlenike, a osumnjičenog nakon lažne dojave uhitila u manje od dva sata.

'Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak, kao zaštitar u jednom trgovačkom centru u Zagrebu, 5. srpnja 2022. u 10:13 sati nazvao s telefonske govornice u tom centru Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke i dojavio da su u tom centru postavljene četiri bombe.

Po navedenoj su dojavi policijski službenici PU zagrebačke i javne službe, koje osiguravaju navedeni trgovački centar, evakuirali posjetitelje i zaposlenike te proveli radnje radi sprječavanja moguće eksplozije', navodi u priopćenju Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH).

  • +4
Dojava o bombi u Avenue Mallu Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic

Nakon lažne dojave zaštitar je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu. Potom je sucu istrage velikogoričkog Županijskog suda predložen istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela lažne uzbune. Sudac istrage taj je prijedlog prihvatio.

Navodno se 28-godišnjem zaštitaru nije radilo, stoga je s jedne od govornica u Avenue Mallu nazvao policiju kako bi prekinuo rad centra. Ukoliko mu se dokaže krivnja, utoliko mu prijeti do tri godine zatvora.