šoping centar

[FOTO/VIDEO] Zbog dojave o bombi ispražnjen zagrebački Avenue Mall, policija utvrdila da je lažna

18.05.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Zbog dojave o bombi policija je ispraznila novozagrebački shoping centar Avenue Mall. Nakon policijskog pregleda utvrdilo se da je dojava bila lažna

Dojava o mogućoj eksplozivnoj napravi stigla je nešto prije 14 sati, a iz policije su iza 16 sati javili da je obavljenim protueksplozijskim pregledom u trgovačkom centru u Aveniji Dubrovnik, koji je završio oko 16.15 sati, potvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Policijski službenici će provesti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja.

Policija dobila dojavu o mogućoj eksplozivnoj napravi u Avenu Mallu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/Pixsell

Podsjetimo, policija je priopćila da je oko 13.45 sati Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dojavu o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru u Aveniji Dubrovnik. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici kako bi poduzeli mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana.

Pred Avenue Mall došao je i dogradonačelnik Luka Korlaet. 'Ja to promatram kao nekakvu lošu provokaciju, mislim da nema nikakvog razloga za paniku te da se radi o lažnoj dojavi koja ima za cilj unijeti nesigurnost. Zagreb je siguran grad', poručio je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

  • +11
Zbog dojave o bombi evakuiran Avenue Mall Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Podsjetimo, prije nešto manje od mjesec dana dojava o bombi bila je u Arena centru. Nakon pregleda prostora s psima ispostavilo se da je lažna.