uigrana ekipa

Zagrebački dvojac provalama u trgovine odnio robu vrijednu 286 tisuća kuna: Krali bicikle, mobitele i nakit

11.11.2021 u 15:28

Bionic
Reading

Zagrebačka policija osumnjičila je dvojicu mladića za više od četvrt milijuna kuna teške provale i krađe u trgovinama iz kojih su krali električne bicikle i mobitele, kao i registar blagajnu s novcem.

Mladiće u dobi od 20 i 22 godine policija tereti za tešku krađu, a 20-godišnjaka zasebno za šest krađa uključujući četiri teške, pri čemu je tim kaznenim djelima počinjena šteta od 286.000 kuna.

U zajedničkoj krađi 1. studenoga u trgovačkom centru na Slavonskoj aveniji mlađi muškarac provalio je u prodajni prostor i ukrao šest bicikala, od čega dva električna, a u blizini ga je čekao 22-godišnjak s kojim je plijen prevezao na svoju adresu stanovanja.

Dvadesetogodišnjaka zasebno terete i da je u listopadu u Dubravi razbio izlog trgovine iz koje je ukrao mobitele, a potom nezaključan bicikl iz obližnje teretane, iz koje je nakon dva tjedna otuđio registar blagajnu s novcem.

Višestruka meta njegovih krađa bile su i trgovine unutar trgovačkog centra na Slavonskoj aveniji iz kojih je krao mobitele, ali i nakit.

Protiv osumnjičenih podneseno je posebno izvješće, a 20-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.