DOVRŠENA KRIM ISTRAGA

Pritvoren vozač koji je usmrtio dijete na Brijunima

25.07.2023 u 14:08

Bionic
Reading

Djelatnici Službe općeg kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim vozačem iz Fažane, koji je na Brijunima udario vozilom Dacia Duster u poljsku državljanku i njezino dvogodišnje dijete koje je naknadno u bolnici podleglo ozljedama. Po dovršetku istraživanja, vozač je jutros priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 51-godišnjak 23. srpnja oko 19,30 sati na otočju Brijuni izazvao nesreću u kojoj je smrtno stradalo dijete, a teško ozlijeđena 36-godišnja poljska državljanka. Utvrđeno je kako je muškarac upravljao automobilom pulske registracijske oznake kolnikom Velikog Brijuna prema crkvici Sv. Germana te je, zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom automobila udario u 36-godišnju poljsku državljanku i dijete.

Poljskoj državljanki i djetetu pomoć je pružena u pulskoj bolnici gdje su zbog teških ozljeda zadržani na liječenju. Idućeg dana u jutarnjim satima policija je zaprimila obavijest iz bolnice da je dijete preminulo. Tijelo preminulog djeteta prevezeno je na Odjel patologije pulske Opće bolnice gdje će po nalogu nadležnog državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija.

Jutarnji list izvijestio je s Brijuna da se prema riječima očevidaca dijete majci istrgnulo iz ruke te je ona krenula za njim pokušavajući ga uhvatiti, a onda ih je oboje udarilo vozilo. Njoj je slomljena ključna kost, a preko djeteta je, nažalost, prešlo vozilo. Dacia je ostala na mjestu tragedije čitavu noć, sve do jutarnjih sati i policijskog očevida.

Zbog specifičnosti prometovanja na Velom Brijunu nema pješačkih prijalaza i klasičnog znakovlja, ali je brzina ograničena na 30 km/h. Vozač je, piše Jutarnji, prije nekoliko godine također izgubio dijete u prometnoj nesreći.

  • +3
Nesreća na Brijunima Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX