pala presuda

Vozač Audija koji je 'pomeo' tramvajsku stanicu u Zagrebu konačno kažnjen

13.11.2023 u 09:28

Bionic
Reading

Kristijan Perić (37), koji je u veljači 2020. u 3.50 sati ujutro u Audiju A6 'pomeo' tramvajsku stanicu u Branimirovoj ulici u Zagrebu, na ponovljenom je suđenju na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog obijesne vožnje nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s petogodišnjim rokom kušnje

Kazna je ista kao i prethodna, a uz sve to Perić mora platiti i 161 euro sudskih troškova. Bez vozačke će ostati do daljnjega, tako da je ta mjera na snazi već pune tri godine i devet mjeseci koliko zabrana traje. U slučaju nepridržavanja odluke, Perić će biti poslan u zatvor u kojem je, kako smo već pisali, nakon otpuštanja iz bolnice odmah nakon nesreće, proveo mjesec dana, piše Jutarnji.hr.

Sud mu je kao olakotnu okolnost prilikom odmjeravanja visine kazne u obzir uzeo njegovu raniju neosuđivanost, priznanje djela i činjenicu da je otac petero djece. Otegotan mu je pak bio stupanj bezobzirnosti i način počinjenja djela.

U vrijeme nesreće Perić je imao, prema navodima optužnice, najmanje 1,65 promila alkohola u krvi, a vozio se brzinom od 115 km/h na dionici gdje je ograničenje 50 km/h.

  • +10
Automobilom uništio tramvajsku stanicu u Branimirovoj ulici Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Osim vlastitom autu i još jednom parkiranom, štetu je svojom nepropisnom vožnjom nanio i Gradu Zagrebu čiju je metalno staklenu zaštitnu ogradu u dužini od 40 metara uništio baš kao i staklenu nadstrešnicu samog tramvajskog stajališta.

Perić, koji je kako je i sam rekao, pukom srećom ostao živ, tijekom hospitalizacije i prije uhićenja izjavio da se ne smatra krivim, no pred kraj postupka je priznao teret optužnice.