policija na terenu

[FOTO/VIDEO] Užas u Novskoj: Muškarac ušao u dućan i ubio suprugu; pronađen mrtav u obiteljskoj kući. Oglasili se susjedi

31.08.2022 u 10:05

Bionic
Reading

Stravični zločin u Novskoj, u kojem je u srijedu nešto prije osam sati ujutro smrtno stradala 39-godišnjakinja, koju je ubio 54-godišnji suprug u njezinu butiku, okončan je samoubojstvom počinitelja. Iako je očevid na mjestu ubojstva i samoubojstva u ranim poslijepodnevnim satima još bio u tijeku, to je, ne navodeći njihove identitete, potvrđeno i iz Policijske uprave sisačko-moslavačke

Kako je ranije priopćila policija, u jutarnjim satima zaprimila je dojavu kako je u jednom butiku pronađeno tijelo ženske osobe, a riječ je bila o nasilnoj smrti.

Suprug, s kojim žrtva već duže vrijeme nije živjela, ujutro je u trgovinu došao s nožem i zadao joj više ubodnih rana od kojih je na mjestu preminula. Unatoč brzoj intervenciji hitne službe i policije, nesretnoj ženi nije bilo spasa.

Policijski načelnik Jure Klišanin o ubojstvu i samoubojstvu u Novskoj Izvor: Cropix / Autor: Nenad Opačak / CROPIX

Počinitelj se potom udaljio s mjesta događaja, te je za njim počela policijska potraga. No, prije nego što su ga uspjeli uhititi oduzeo je život i sebi, pa su ga policajci pronašli mrtvog.

Neslužbeno se doznaje kako je stravičnom zločinu prethodilo više bračnih razmirica, a žena je prije 20-ak dana svog bračnog partnera prijavila i za prijetnje smrću.

  • +5
Ubojstvo u Novskoj Izvor: Cropix / Autor: Nenad Opacak

Policija je intervenirala i nakon završetka istraživanja 54-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Općinsko državno odvjetništvo u Sisku pustilo ga je uz zabranu prilaska supruzi na 50 metara i zabranu kontaktiranja.

Počinitelj je navodno već jednom ubio čovjeka. Naime, 1994. godine fizički se sukobio s muškarcem, koji je kasnije od ozljeda preminuo u jednoj zagrebačkoj bolnici. Međutim, osuđen je na minimalnu zatvorsku kaznu.

Dnevnik Nove TV javlja da su ženu pokušali reanimirati, ali bezuspješno. Ubojica se udaljio automobilom i potom objesio u obiteljskoj kući.

'Za ne povjerovati je da ju je izbo zvjerski nožem. Čekao ju je da dođe na posao jer neko vrijeme ne žive zajedno. Neki dan sam bila kod nje u butiku i na licu njoj se vidjelo da je bila danima nenaspavana. Nije puno ulazila u detalje, ali je rekla da joj onaj njezin ne da mira te da je zvala policiju, da ju prati gdje god da ide i da joj dođe da se odseli u drugi grad, ali je strahovala da bi ju i tamo našao', ispričala je za Jutarnji jedna susjeda ubijene žene.

Podsjetimo, prije desetak dana pomahnitali muškarac koji je bio prijavljen za obiteljsko nasilje nožem je napao suprugu i njenog prijatelja u Gospiću, a dobio je zabranu približavanja žrtvi na manje od 50 metara i udaljen je iz doma. Općinska državna odvjetnica Tatjana Šimunić Adamović rekla je da se procjena donosi od slučaja do slučaja, uz procjenu raznih okolnosti, jer 'kud bismo došli da se pritvaraju svi obiteljski nasilnici'.