područje gvozda

Ulovljen još jedan krijumčar migranata, a ovo mu nije prvi put

22.03.2023 u 11:21

Bionic
Reading

Sisačko - moslavačka policija javlja da su jučer, 21. ožujka u poslijepodnevnim satima, na području Gvozda, policijski službenici tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili automobil sisačkih registracija koji je prevozio tri strana državljana

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma vozač je uhićen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio tri državljana Turske do krajnjeg odredišta. Prema strancima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.  

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni i sredinom ožujka, na isti način na području Vojnića, a po prethodnom dogovoru za određeni novčani iznos do krajnjeg odredišta prevezao tri strana državljana.   

Zbog kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.