poznati vođa

Uhićena 21 osoba na području Zagreba zbog niza prevara s nekretninama

07.04.2022 u 11:46

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode finalizaciju kriminalističkog istraživanja usmjerenog na više osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevara s nekretninama u sastavu zločinačkog udruženja

Tijekom jutra na području Policijske uprave zagrebačke uhićena je 21 osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje, a u akciji sudjeluje 75 policijskih službenika. Također, na širem zagrebačkom području je u tijeku provođenje dokaznih radnji, na više lokacija, izvijestila je policija.

Prema pisanju medija prvookrivljeni je 65-godišnji Krešo Matić, osumnjičen kao vođa zločinačkog udruženja.

Najveći dio uhićenja, kako piše Jutarnji list, obavljen je u ranojutarnjim satima na području Zagreba, a osumnjičenike se tereti da su prevare počinili u sklopu zločinačkoga udruženja, zbog čega je predmet u nadležnosti Uskoka.

Mediji navode i da je Matić prije više od deset godina bio optužen u poznatom slučaju nekretninskih prevara zajedno s Jagodom Blum. Nakon održanoga suđenja Blum je 2013. bila nepravomoćno osuđena na devet godina zatvora dok je Matić osuđen na četiri godine i 10 mjeseci.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku te će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.