istraga traje

Uhićeni bivši gradonačelnik Požege i sudac ostaju iza rešetaka, sutra izlaze pred sud

11.07.2023 u 20:05

Bionic
Reading

U akciji Uskoka i policije u utorak ujutro uhićeni su, među ostalima, bivši gradonačelnik Požege i županijski sudac iz Slavonskog Broda, a kako sada neslužbeno doznaje HRT obojića će prenoćiti iza rešetaka

Uskok i Ravnateljstvo policije potvrdili su uhićenja bivšeg gradonačelnika Požege Darka Puljašića i županijskog suca Predraga Dragičevića koji sumnjiče za počinjenje koruptivnih kaznenih djela

Tužiteljstvo i policija, ne navodeći identitete, dodaju da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji protiv dvije osobe, a koje provodi osječki Pnuskok u koordinaciji s Uskokom na području Požeško-slavonske županije. Policija ističe da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno više osoba, od kojih je jedna predstavnik sudbene vlasti.

  • +15
Uhićenja Dragičević i Puljašić Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

''Budući da je jedna osoba u odnosu na koju se provode navedene radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti, od Državnog sudbenog vijeća (DSV) zatraženo je skidanje imuniteta, što je DSV i odoborio'', nadodao je Uskok.

S novim informacijama u središnji Dnevnik HTV-a javio se novinar Marin Ćurić.

'Neslužbeno i naglašavam ovo neslužbeno, s obzirom da službenih informacija dok istraga još uvijek nema. Sudac Dragičević nezakonito je pogodovao bivšem požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću u kaznenom postupku koji se protiv Puljašića vodio još prije nekoliko godina kada je on bio ravnatelj Doma zdravlja u Požeško-slavonskoj županiji. Sudaac je lažno prezentirao ključne podatke iz tog kaznenog predmeta pred dvoje drugih članova drugostupanjskog vijeća pa je Puljašić u tom kaznenom postupku ostao nekažnjen, a on je zauzvrat pomagao u zapošljavanju članova obitelji suca Dragičevića', objasnio je.

'Istražitelji su do ovih saznanja došli kada su oduzeli Puljašićev mobitel u drugoj istrazi, ali su našli komunikaciju vezanu za ovaj raniji slučaj. Cijela slika se povezala, njih dvojicu su povezali i saznali koje su usluge činili jedan drugome, dodao je. - Puljašić je ovdje pred osječki USKOK doveden nešto prije 14 sati, njegovo ispitivanje nije potrajalo dugo po riječima njegovog odvjetnika Hrvoja Krivića. Nešto iza 16 sati stigao je i sudac Predrag Dragičević ovdje na osječki USKOK na ispitivanje. Obojica će ovu noć provesti u osječkom PNUSKOK-u, a sutra bi vrlo vjerojatno trebali pred suca istrage Županijskog suda u Osijeku koji će odlučivati o određivanju ili neodređivanju istražnog zatvora za njih dvojicu', rekao je Ćurić.