HITNE DOKAZNE RADNJE

Oglasio se USKOK o uhićenjima u Slavoniji, evo što kažu

11.07.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Uskok i Ravnateljstvo policije potvrdili su uhićenja bivšeg gradonačelnika Požege Darka Puljašića i županijskog suca Predraga Dragičevića koji sumnjiče za počinjenje koruptivnih kaznenih djela

Tužiteljstvo i policija, ne navodeći identitete, dodaju da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji protiv dvije osobe, a koje provodi osječki Pnuskok u koordinaciji s Uskokom na području Požeško-slavonske županije. Policija ističe da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno više osoba, od kojih je jedna predstavnik sudbene vlasti.

''Budući da je jedna osoba u odnosu na koju se provode navedene radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti, od Državnog sudbenog vijeća (DSV) zatraženo je skidanje imuniteta, što je DSV i odoborio'', nadodao je Uskok.

  • +15
Uhićenja Dragičević i Puljašić Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Ravnateljstvo policije navodi da će Pnuskok, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, podnijeti kaznenu prijavu Uskoku koji nadodaje da će nakon ispitivanja osumnjičenika ''donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost''.

Zatraži li Uskok za osumnjičene određivanje istražnog zatvora o tome će, najvjerojatnije sutra, odlučivati sudac istrage Županijskog suda.

Mediji pišu da istražitelji sumnjaju kako je Dragičević nezakonito pogodovao bivšem gradonačelniku Požege u jednom kaznenom postupku koji se protiv njega vodio prije više godina, a vezano uz njegovu raniju funkciju ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Ističu da je sudac Dragičević bio član drugostupanjskog vijeća Županijskog suda u Slavonskom Brodu koje je pravomoćno obustavilo taj kazneni postupak protiv Puljašića.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic

Sumnja se, navode mediji, da je Dragičević obmanuo preostalo dvoje članova sudskog vijeća kako bi donijeli odluku u Puljašićevu korist, lažno im prezentirajući ključne podatke iz predmeta. Puljašić je zauzvrat, ističu mediji, nezakonito pomogao sucu Dragičeviću u zapošljavanju članova njegove obitelji.

  • +11
Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića Izvor: Cropix / Autor: Nenad Opacak

U travnju ove godine osječki Županijski sud osudio je Puljašića i njegova dogradonačelnika Marija Pilona na djelomično uvjetnu kaznu zbog optužbi da su namještali natječaje za energetsku obnovu zgrada u Požegi.

Uskok je u sprnju 2022. podigao optužnicu protiv Puljašića te dvojice policajaca koje je navodno poticao da mu odaju podatke iz istrage u kojoj ga se sumnjičilo za namještanje natječaja.

  • +7
Darko Puljašić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL