akcija transporter

Udar na 'škaljarski klan': Najmanje devet uhićenih zbog trgovine drogom

16.11.2021 u 10:21

Bionic
Reading

Najmanje devet osoba uhićeno je u utorak ujutro u policijskoj raciji u Bosni i Hercegovini usmjerenoj protiv osoba povezanih s trgovinom narkoticima te s tzv. škaljarskim kriminalnim klanom, čije je sjedište u Crnoj Gori

Predstavnici MUP-a Republike Srpske potvrdili su kako su oni koordinirali operaciju koja je, osim na području tog entiteta, provedena i u Sarajevskoj županiji te u Tuzli.

Ravnatelj uprave policije Siniša Kostrešević kazao je kako je pretraga provedena na dvadeset lokacija, a sve uhićene osobe za sada se tereti za organizirani kriminal odnosno za kaznena djela trgovine drogom.

Ova akcija pod kodnim nazivom "Transporter" nastavak je slične, koja je provedena u srpnju, kada je uhićen Miloš Božović, identificiran kao pripadnik škaljarskog klana.

Božović je tada uhićen po tjeralici koju je za njim raspisao MUP Crne Gore tereteći ga za ubojstvo jednog muškarca iz Nikšića.

Božović se u BiH skrivao pod lažnim identitetom koristeći krivotvorene osobne isprave Slovenije, a u skrivanju mu je pomagao inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović, koji je zbog toga također priveden. Mediji su u utorak prenijeli kako je i on bio među uhićenima u novoj policijskoj akciji.