PUCAO NA LJUDE

Ubojici iz Siska određeno mjesec dana istražnog zatvora

03.07.2023 u 16:48

Bionic
Reading

Sudac istrage Županijskog suda u Sisku odredio je u ponedjeljak jednomjesečno zadržavanje u pritvoru u Lipovici Nedžadu Fetiću osumnjičenom za ubojstvo, pokušaj ubojstva, nedopušteno držanje oružja i izazivanje požara

Nakon što je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, pritvor mu je određen radi otklanjanja mogućnosti utjecaja na svjedoke, mogućnosti ponavljanja djela, te općeg zanimanja za slučaj koji je uznemirio javnost.

Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti, Danko Kovač izjavio je nakon ispitivanja da se neće žaliti na tu odluku jer smatra da je zbog velikog zanimanja javnosti za taj slučaj bolje da njegov branjenik ostane u pritvoru.

Njegov je branjenik, rekao je, počinio više kaznenih djela - osim što je ubio 45-godišnju susjedu, te teže ili lakše ranio više osoba, izazvao je požar u kojem su dvije kuće i jedan automobil potpuno izgorjeli, a jedna kuća i automobil djelomično.

Kovač je dodao da se danas njegov branjenik djelomično branio, odnosno odgovorio je na neka od pitanja, a izrazio je i žaljenje zbog svog postupka.

  • +13
Privođenje Nedžada Fetića Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

O ubrojivosti svog klijenta nije se želio izjasniti, jer je upravo ona jedan od najvažnijih predmeta istrage, koji bi mogao utjecati na sudski postupak i konačnu sudsku odluku.

Precizirajući kaznenu prijavu rekao je kako se njegovom branjeniku na teret stavlja kazneno djelo ubojstva, potom šest kaznenih djela pokušaja ubojstva, jedno kazneno djelo nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, te dva kaznena djela protiv opće sigurnosti i izazivanjem požara.

Kod okrivljenika, napomenuo je, nije pronađeno dodatno ilegalno oružje. Naime, tereti ga se da je pucao iz poluautomatske puške tzv. papovke, slične kalašnjikovu. Oduzeta mu je i jedna bomba za koju tvrdi da nije bila ispravna.