kaznena djela

U Zagrebu dolijala dvojica serijskih provalnika, za trojicom njihovih suradnika policija još uvijek traga

11.02.2022 u 10:44

Bionic
Reading

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje da je zajedno s tri za sad nepoznate osobe počinio tri kaznena djela teška krađa kao i jedno kazneno djelo krađa. Također dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom koji je sudjelovao u počinjenju jednog kaznenog djela teška krađa u pokušaju zajedno s 22-godišnjakom.

Naime, policija sumnja da je osumnjičeni 22- godišnjak s još trojicom zasad nepoznatih počinitelja po prethodnom dogovoru, s istim ciljem ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi od 19. prosinca 2021. do 25. siječnja 2022. godine na području Borongaja i Borovja provalio u četiri parkirana automobila u vlasništvu fizičkih i pravnih osoba. Po dolasku do automobila, uglavnom teretnih, osumnjičeni bi nasilno otvarali vrata teretnog prostora ili razbijali stakla na njima,  a potom otuđili razni alat (bušilice, brusilice, štemerice, ručni alat) kao i jedan televizor te naočale.  

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 17.500 kuna.  

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici potvrdili su i sumnju da je, osim navedenog, 22-godišnjak, zajedno s 37-godišnjakom sudjelovao u počinjenju kaznenog djela teška krađa u pokušaju. Naime osumnjičeni su na području Borongaja, na za sad neutvrđen način, kroz prozor unutrašnjost obiteljske kuće, gdje su ispremetali ladice, da bi se potom udaljili ništa ne otuđivši. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 22-godišnjak i 37-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.