vandalizam

Vlasnici izvan sebe: U Zagrebu netko aute zalijeva nepoznatom tekućinom

11.04.2023 u 15:47

Bionic
Reading

U zagrebačkom kvartu Srednjaci netko već godinama stanarima vozila zalijeva nepoznatim tekućinama

Neobične stvari događaju se noćima u zagrebačkom kvartu Srednjaci, objavljeno je u Facebook grupi Moji Srednjaci. Ulice Ladislava Štritofa i Hrvoja Macanovića postale su poprište vandalizma. Stanovnici zgrada u okolici tvrde - radi se o starijim osobama koje im pokušavaju uništiti automobile. Jedan od vlasnika automobila kojemu je vozilo poliveno tijekom noći navodi kako se priča da po kvartu operira više ljudi.

"Najgore je što mi znamo otkud dolaze, riječ je navodno o osobama koje su umirovljenici i koje cijeli dan promatraju tko gdje parkira. Stanovnici Gajeva ne vole stanovnike Srednjaka. Logično je da, kad nemamo parking na Srednjacima, odemo u Gajevo i tamo parkiramo", rekao je za Dnevnik.hr. Njemu je automobil poliven žutom tekućinom za koju nije uspio utvrditi o čemu se radi. Kaže da je parkirao automobil, a navečer kad je išao na bankomat, bio je cijeli posut gustom masom koja podsjeća na kreč.

Navodi da su planirali uhvatiti osobu ili osobe koje vandaliziraju automobile. No nije bilo uspjeha. "Ljudi su ostajali u autu cijele noći, dežurali, postavljali kamere, no taj netko ili neki ne daju se uhvatiti, oni vjerojatno promatraju teren i znaju kad to mogu napraviti da ih nitko ne vidi", dodao je. Drugi čitatelj navodi pak da je poliven automobil njegove kćeri, i to četiri puta dosad. "Nekakva masnoća, nekakva farba. Kupovao sam dimer i prao s tim, fleke su ostale na haubi, a auto je star samo pet godina", govori.