noćna avantura

Mladić koji je ukrao tramvaj u Zagrebu pušten na slobodu

11.04.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zagrebu odlučilo je da mladić s osječkog područja koji je u četvrtak ukrao tramvaj i provozao ga nekoliko stanica neće biti pritvoren zbog neovlaštene vožnje. Na slobodu je pušten uz mjeru opreza, odnosno redovitog javljanja državnom tijelu

Mladića (19) se u kaznenoj prijavi tereti da je 6. travnja oko 23 sata u Zagrebu preskočio ogradu kojom je ograđen prostor ZET-a, s planom da neovlašteno uporabi tuđu pokretnu stvar. Mladić je potom ušao u tramvaj koji je bio pripremljen za jutarnji izlaz i parkiran na kolosijeku.

'Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ušao u vozački prostor tramvaja i izvezao se iz ograđenog prostora te nastavio vožnju tramvajskom prugom Ozaljskom ulicom u smjeru istoka, a tramvaj je zaustavio u Tratinskoj ulici, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru', priopćio je ODO Zagreb.

  • +17
Ilustrativna galerija / Tramvaj Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Podsjetimo, mladića su tijekom vožnje snimale kamere unutar tramvaja, ali se i sam snimao i sve objavio na društvenim mrežama. Uhićen je u Osijeku, a policija ga je odvela na ispitivanje u Zagreb. Prema pisanju 24sata, mladić je radio u ZET-u i zato je znao koja je procedura i kako upravljati tramvajem od 42 tone.