dvojica privedena

Policija kod Jaske našla laboratorij marihuane, 'poljoprivrednike' odala potrošnja struje

12.10.2023 u 17:34

Bionic
Reading

Dvojica muškaraca od 39, odnosno 46 godina, kazneno su prijavljena zbog toga što su u vikendici u okolici Jastrebarskog uzgajali marihuanu u prilično impozantnim količinama

Kako navodi PU Zagrebačka, dvojac je u cilju uzgoja i daljnje preprodaje, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili, sušili i prerađivali te dalje preprodavali marihuanu.

Policijski službenici iz Jastrebarskog su 9. listopada 2023. godine, temeljem naloga Općinskog suda u Novom Zagrebu, Stalna služba u Jastrebarskom, obavili pretragu vikend kuće i drugih prostorija u okolici Jastrebarskog, a kojom se koristi osumnjičeni 39-godišnjak te su pronašli opremu za umjetni uzgoj konoplje, 58 stabljika konoplje visine između 140 i 210 cm, oko 6686 grama usitnjene i sasušene konoplje, 126 grama sjemenki konoplje, bočice s umjetnim gnojivom, električnu drobilica za usitnjavanje te jednu preciznu digitalnu vagu.

Laboratorij marihuane u Svetoj Jani Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU Zagrebačka

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Radio Jaska doznaje da se spomenuta kuća nalazi u Gorici Svetojanskoj, a neslužbeno doznaju i kako je jedan od ključnih detalja bila velika potrošnja električne energije koja je nesrazmjerna s podatkom da u vikendici nitko nije živio.