NALAZI SE U PRITVORU

U Ližnjanu 27-godišnjakinja zatečena s marihuanom, pokušala pobjeći

08.01.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Nekoliko PVC vrećica sa 6,8 grama marihuane i četiri smotuljka mješavine marihuane i duhana pronašli su policijski službenici kod 27-godišnjakinje koja je u četvrtak zaustavljena za upravljačem vozila u Ližnjanu te se potom dala u bijeg, izvijestila je u nedjelju istarska policija

Događaj je zabilježen u četvrtak ujutro oko 5,15 sati u Ližnjanu na Putu za Marleru kada je policija zatekla i kontrolirala vozilo 'opel' pulske registracije s kojim je upravljala 27-godišnjakinja. Nakon što su joj dali svjetlosne i zvučne signale da zaustavi vozilo, djevojka je izašla iz vozila i dala se u bijeg.

Policajci su je je ubrzo sustigli i nad njom uporabili sredstva prisile. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je vozilom upravljala prije stjecanja prava na upravljanje, a ponuđeni test na droge izričito je odbila. Kod vozačice je pronađena tableta Hellexa te nekoliko PVC vrećica sa 6,8 grama marihuana i četiri smotuljka mješavine marihuane i duhana. Tijekom policijskog postupanja djevojka je vrijeđala i omalovažavala policijske službenike, nakon čega je privedena u prostorije policije.

Zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 27-godišnjakinji je nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od četiri dana, odnosno do donošenja presude.