USKOK ISTRAŽUJE

Na graničnom prijelazu Bajakovo pronašli mu u kamionu gotovo 270 kilograma marihuane

08.01.2023 u 11:40

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona

Osnovano se sumnja da se okrivljenik, u razdoblju od kraja 2022. do 6. siječnja 2023., povezao u zajedničko djelovanje s više osoba iz inozemstva u cilju nabave i krijumčarenja velikih količina marihuane radi daljnje preprodaje, pri čemu je okrivljenik bio zadužen za prijevoz droge teretnim vozilom.

Tako je okrivljenik teretnim vozilom 6. siječnja 2023. došao na Stalni granični prijelaz Bajakovo gdje je zaustavljen te je carinskom graničnom kontrolom i pretragom u teretnom prostoru priključnog vozila pronađeno 269,3 kilograma marihuane.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika', izvijestio je USKOK.