buktinja kod pulskog aerodroma

[VIDEO] U Istri lokalizirana dva požara, jedan ugašen. Vatrogasci ostaju dežurati

  • Autor: L. Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 14.08.2022 20:01
  • Objavljeno 14.08.2022 u 14:15
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

U Istri je u nedjelju oko podneva došlo do tri požara, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ). Požar između Zračne luke Pula i sela Muntić koji je planuo nešto prije podneva gasi 20 vatrogasaca uz pomoć lokalnih vatrogasaca i dva Air Traktora, zbog požara kod sela Štokovci u pomoć su pozvani kanaderi, a treći požar kod Peroja je lokaliziran

U nedjelju oko 12 sati izbio je požar između Zračne luke Pula i Muntića, zbog čega je nekoliko sati bila zatvorena cesta od Zračne luke prema Valturi. U pomoć su stigla i dva kanadera. Iz MORH-a su naknadno su izvijestili da su angažirali i treći kanader te još dva air traktora.

Požar kod sela Muntić lokaliziran je u 16 sati, Opožarena površina je oko 27 hektara. Gasilo ga je 20 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila JVP Pula te sva dobrovoljna vatrogasna društva s Puljštine. Gašenje je otežavala jaka bura.

Operativno-komunikacijski centar (OKC) PU istarske obavijestio je poslijepodne da su izbila još dva požara – jednog u uvali Kuje kod Ližnjana i drugog na lokaciji od Juršića prema Bibićima.

Državna cesta između Savičente i Juršića otvorena je za promet u 17.23 sati, doznaje Glas Istre u OKC PU Istarske. Ta je prometnica bila zatvorena zbog požara kod Bijažića, Bibića i Štokovca.

Lokaliziran je i požar kod sela Štokovci, u 17:30. Prema prvoj procjeni, opožarena površina je oko 50 hektara. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje saniraju požarište.

Požar na području Peroja ugašen je u 16:30, a na terenu je ostala jedna ekipa vatrogasaca koja čuva požarište.

Požar kod sela Štokovci gasilo je 27 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz javno vatrogasnih postrojbi Pule, Rovinja, Pazina, Buzet te dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Puljštine i Rovinjštine. U pomoć su pozvana i tri kanadera.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!