krijumčarenje droge

Pao Ken: U centru Zagreba uhićen bivši suradnik crnogorskog narkobosa za kojim je tragao Interpol

30.01.2023 u 16:15

Bionic
Reading

U subotu, 28. siječnja 2023. godine u prijepodnevnim satima su policijski službenici Odjela za potrage, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, na području centra Zagreba u iznajmljenom stanu pronašli te uhitili državljanina Crne Gore starosti 46 godina

Naime, policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog kaznenog djela „Pokušaj krijumčarenja opojnih droga“.

Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhitili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. siječnja 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka.

Kako piše Jutarnji list, radi se o bivšem suradniku kriminalnog klana crnogorskog narkobosa Darka Šarića, Drašku Vukoviću (46), zvanom Ken. Nakon uhićenja, pritvoren je na osnovu Interpolove tjeralice iz Argentine, iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavku 490 kg kokaina.