regionalna samouprava

Tri osobe u Puli dobile kaznene prijave jer su muljali s dozvolama za legalizaciju ilegalnih nekretnina

26.01.2023 u 14:15

Bionic
Reading

Istarska policija kazneno je prijavila troje službenika jedinica regionalne samouprave koje sumnjiči da su izdali nezakonito rješenje kojim je legalizirana bespravno izgrađena građevina u Pomeru kod Pule

Sumnjaju da je 53-godišnjak iz Pule, kao službena osoba nadležna za provođenje postupka legalizacije nezakonito izgrađenih objekata, 15. prosinca 2015., na poticaj 49-godišnje vlasnice nekretnine na području Pomera, unatoč neispunjavanju zakonskih uvjeta, nezakonito izdao rješenje o izvedenom stanju. Time je građevina nezakonito legalizirana.

Nakon saznanja o nezakonito izdanom rješenju, u listopadu prošle godine 42-godišnjakinja iz Poreča koja, kako se neslužbeno doznaje, obnaša funkciju pročelnice županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, dala je uputu 41-godišnjoj voditeljici odsjeka tog odjela da izda rješenje o ništavnosti nezakonito izdanog rješenja s ciljem prikrivanja počinjenog kaznenog djela i počinitelja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.