mafijaški obračun

Tanasković na suđenju za smaknuće muškarca na Zrću: Nisam kriv

12.04.2023 u 12:51

Bionic
Reading

Nakon što je Optužno vijeće zadarskog Županijskog suda u veljači potvrdilo optužnicu protiv srbijanskog državljanina Duška Tanaskovića (29) kojom ga se tereti da je ljetos na paškom Zrću iz pištolja ubio Crnogorca Gorana Vlaovića (39), sada je krenulo i suđenje

Srpski državljanin Duško Tanasković (29) stigao je u srijedu ujutro na sud u Zadru gdje mu počinje suđenje za ubojstvo Crnogorca Gorana Vlaovića (38) i to hicem iz pištolja u glavu ispred kluba na Pagu u kolovozu prošle godine, javlja 24 sata.

  • +3
Počelo suđenje Dušku Tanaskoviću za ubojstvo na Zrću Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Tanasković je došao u pratnji trojice policajaca, a na sebi je imao pancirku, pogledao je novinare i ušao u zgradu suda.

- Razumijem hrvatski jezik i ne treba mi prevoditelj - rekao je Tanasković na sudu i rekao kako je primio pisanu poruku o svojim pravima i potpuno ju razumijem. Dodao je kako razumije i optužnicu, no da se ne smatra krivim.

28-godišnjaka tereti da je 25. kolovoza u 6 sati ubio 38-godišnjaka ispred noćnog kluba na predjelu plaže Katarelac.

„Nakon što je oštećenik izašao iz kluba, osnovano se sumnja da mu je okrivljenik prišao s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz neposredne blizine iz pištolja ispalio hitac u glavu i nanio mu tešku i po život opasnu ozljedu od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar”, navode u priopćenju.