mafijaški obračun

[FOTO/VIDEO] Srbin koji je ubio Crnogorca na Pagu završio u istražnom zatvoru, obitelj nudila sto tisuća eura jamčevine

26.08.2022 u 16:10

Bionic
Reading

Sudac istrage zadarskog Županijskog suda odredio je u petak istražni zatvor srbijanskom državljaninu Dušku Tanaskoviću (28) prijavljenom za likvidaciju 38-godišnjeg Crnogorca Gorana Vlaovića kojemu je pucao u glavu ispred noćnog kluba na Pagu

U zatvoru je zadržan zbog opasnosti od bijega nakon što je Županijsko državno odvjetništvo protiv njega pokrenulo istragu zbog ubojstva.

Pod istragom za 'obično', a prijavljen za teško ubojstvo

Tužiteljstvo je izvijestilo kako 28-godišnjaka tereti da je 25. kolovoza u 6 sati ubio 38-godišnjaka ispred noćnog kluba na predjelu plaže Katarelac.

„Nakon što je oštećenik izašao iz kluba, osnovano se sumnja da mu je okrivljenik prišao s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz neposredne blizine iz pištolja ispalio hitac u glavu i nanio mu tešku i po život opasnu ozljedu od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar”, navode u priopćenju.

Ubojstvo na Pagu Izvor: Cropix / Autor: Jutarnji list

Brani se šutnjom zbog lošeg psihičkog stanja

Zadarski.hr piše da se Tanasković se na sudu nije očitovao o krivnji jer se branio šutnjom, a njegova obitelj iz Kragujevca punudila je 100 tisuća eura kao jamstvo za njegovu slobodu, što je tužiteljstvo odbilo.

Županijski državni odvjetnik Emilio Kalabrić rekao je kako mu je sudac istrage odredio istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od bijega. Naveo je kako Crna gora nije službeno zatražila njegovo izručenje, kao ni da nema informacija o tome da je za njim raspisana tjeralica.

'Doneseno je rješenje o provođenju istrage zbog kaznenog djela ubojstva za što je zapriječena kazna od pet do 20 godina zatvora.Tijekom istrage bit će provedeno više radnji, od ispitivanja svjedoka i vještačanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti kaznenog djela. Zasad ne možemo govoriti šire inforomacije o tome što se događa kakve poveznice postoje. One će biti predmet razmatranja i predmet istraživanja, zasad o tome ne možemo govoriti. U istrazi će se ispitati od 11 do 12 svjedoka, te će se provesti psihijatrijsko vještačenje. On se tijekom ispitivanja branio šutnjom i nije se očitivao o krivnji' rekao je Kalabrić.

Tanaskovićev odvjetnik rekao je da njegov klijent nije iznio obranu jer je lošeg psihičkog stanja. Dodao je da očekuju rezultate vještačenja pa će odlučiti o strategiji obrane.

Mediji pišu da je riječ o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Ubojstvo na Pagu Izvor: Cropix / Autor: Jutarnji list

Jutarnji list navodi da je Tanasković policiji kazao tek da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom lipnja u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru te da ima mentalnih zdravstvenih problema.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

  • +21
Privođenje Srbina koji je ubio Crnogorca na Pagu Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc