IZMEĐU VRGADE I KORNATA

Strašna nesreća u Murterskom moru: Jahta pokosila ribarski brod, jedna osoba poginula

17.07.2023 u 23:10

Bionic
Reading

U Murterskom moru, na poziciji između otoka Vrgade i Kornata, dogodila se teška pomorska nesreća u ponedjeljak navečer. Kako neslužbeno doznaje Morski.hr, u nesreći ima teško ozlijeđenih te je jedna osoba s ribarskog broda poginula

Portalu Morski.hr potvrđeno je da je manja jahta, od 15-ak metara duljine, naletjela na ribarsko plovilo. Brod za traganje i spašavanje Šibenik, iz šibenske lučke kapetanije doplovio je na mjesto havarije.

Prema izjavama svjedoka, jahta se u punoj brzini zabila i popela na ribarski brod, gdje se nalazio kuhar koji je na mjestu poginuo. Radi se o ribarskom brodu Mašun iz Tkona, a zasad neimenovana jahta je od siline udara odmah potonula. U blizini je bila jahta pod malteškom zastavom i oni su, prema informacijama, prvi priskočili u pomoć.

Na mjestu havarije stigli su ribarski brodovi čije su posade pomogle izvući ljude iz mora, a pridružio im se i brod Šibenik. Ribarica nije potonula, a brod Šibenik je u ovim trenucima tegli prema Murteru, gdje će biti obavljen očevid.