35-GODIŠNJAK IZ BIH

Prokrijumčario 11 stranaca u Hrvatsku, od toga trojica imaju zabranu ulaska u zemlju

17.07.2023 u 18:03

Bionic
Reading

Granična policija u Trilju uz kaznenu je prijavu policijskom nadzorniku predala državljanina BiH (35) za kojeg se sumnja da je iz koristoljublja pomogao 11 stranih državljana u nezakonitom ulasku u Hrvatsku, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava Splitsko-dalmatinska

Policija je u subotu, 15. srpnja oko 6.50 u mjestu Maljkovu zaustavila kombi vozilo kojim je iz smjera Knina upravljao 35-godišnji strani državljanin. U automobilu se nalazilo jedanaest putnika, te je utvrđeno da je riječ o stranim državljanima od kojih trojica imaju zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku, priopćila je policija, dodavši da su svi nezakonito ušli u Hrvatsku.

Kako se navodi u policijskom izvješću, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnjak iz koristoljublja pomogao stranim državljanima u protuzakonitom kretanju tako da ih je po prethodnom dogovoru preuzeo na području Vrlike nakon što su nezakonito pješice ušli na područje RH.

Policija je prema stranim državljanima putnicima postupala sukladno Zakonu o strancima, dok je 35-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, navodi se u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.