policija u akciji

Spriječena krijumčarenja više migranata na sisačko-moslavačkom području

31.12.2023 u 13:51

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka policija spriječila je u šest odvojenih slučajeva krijumčarenja više migranata, a u jednom slučaju na području Gline vozač se dao u bijeg, no ubrzo je pronađen i uhićen

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su trojica hrvatskih državljanina, dvojica rumunjskih, te po jedan državljanin Bugarske i Maroka za koje je utvrđeno da su iz koristoljublja za dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

U tome su ih spriječili policijski službenici zaduženi za sprječavanje nezakonitih migracija, u razdoblju od 27. do 29. prosinca u šest odvojenih slučajeva na području Gline, Petrinje, Lekenika i Jasenovca, izvijestila je u nedjelju policija.

Osumnjičeni su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske, kažu u policiji. U jednom slučaju na području Gline vozač se prilikom zaustavljanja dao u bijeg, no ubrzo je nakon potrage pronađen i uhićen.

Na graničnom prijelazu Jasenovac na ulazu u Hrvatsku u četvrtak ujutro zatečeno je više migranata prilikom kontrole teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom zagrebačkih registracija.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, dok protiv dvojice osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija, navodeći da je prema stranim državljanima postupano prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.