vrijedan ulov

Šef policije oduševljen kvalitetom zaplijenjene trave u Petrinji: Odlična je

03.11.2023 u 22:18

Bionic
Reading

Petrinjski policajci uhitili su 56-godišnjaka zbog sadnje indijske konoplje, proizvodnje marihuane i daljnje preprodaje. Pretragom njegovih objekata pronađeno je svašta, pa i plastenik u dvorištu kuće sa 60 zasađenih stabljika. te 30 kilograma cvjetnih vrhova, lišća. Pronađen je i improvizirani laboratorij

Načelnik Policijske postaje Petrinja Robert Ramušćak otkrio je za RTL Danas detalje ove velike zapljene.

"Kontinuiranim operativnim višemjesečnim radom došlo se do preliminarnih inicijalnih saznanja da bi mogla postojati sumnja da se osumnjičenik bavi sadnjom i proizvodnjom veće količine stabljika indijske konoplje. Kad smo izvršili provjere i to potvrdili, krenuli smo u višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo zapljenom veće količine stabljika i droge tipa konoplja", rekao je Ramušćak.

Istraživanje su proveli u suradnji s Graničnom policijom i kolegama iz Odjela kriminaliteta droga te Državnim odvjetništvom. Na temelju naloga nadležnog suda krenuli su u akciju te pretragom pronašli 60 stabljika koje su bile zasađene i 277 stabljika koje su se sušile.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

 

Kaže, količina ih je iznenadila. Otkrio je da bi na crnom tržištu stabljike, koje su se već osušile, vrijedile između 50 i 60 tisuća eura. Na pitanje kakva je bila kvaliteta, odgovorio je: "Odlična. Izvršenim pregledom ispitivanja dobila je pozitivna reakcija na prisutnost THC-a i to jako dobre kvalitete".

S obzirom na to da se istraživanje nastavlja, nije mogao iznositi detalje za koje područje i za koga je droga bila namijenjena. Muškarac kojeg su uhitili inače je živio sam. Iako ovo nije najveća zapljena na njihovom području, ipak je bila zapaženija, a ove godine do sad su već imali sveukupno više od 200 zapljena.

Trava u Petrinji Izvor: Licencirane fotografije / Autor: mup.hr