razbojništvo u zagrebu

Razbojnici se predstavili kao policajci, žena ih pustila u stan, a oni joj oteli tri milijuna kuna u gotovini

15.01.2022 u 17:08

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 27 godina te jednom zasad nepoznatom muškom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Razbojništvo', izvijestila je PU zagrebačka

Sumnja se da su se osumnjičeni po prethodnom međusobnom dogovoru, a sve u cilju ostvarivanja ne pripadajuće imovinske koristi, 13. siječnja oko 11 sati osobnim automobilom dovezli u zonu Ulice Republike Austrije da bi potom 27-godišnji vozač ostao čekati u vozilu dok su se 29-godišnjak i zasad nepoznati muškarac uputili do stana 76-godišnjakinje kojoj su se lažno predstavili kao policijski službenici nakon čega ih je ista pustila u stan, navodi se u priopćenju PU zagrebačke.

Po ulasku u stan osumnjičeni su nastavili s lažnim prikazivanjem činjenica razgovarajući s oštećenom i njezinom kćerkom o prijašnjim događajima da bi potom od 76-godišnjakinje zatražili novac na uvid, a kad je oštećena pokazala gdje se nalazi novac zasad nepoznati muškarac je tjelesno nasrnuo na istu upućujući joj prijetnje što je kod nje izazvalo strah za vlastiti život kao i za život njezine obitelji.

Muškarac je potom otuđio veću količinu novca i zajedno s 29-godišnjakom napustio stambenu zgradu, dok ih je osumnjičeni 27-godišnjak na ulici čekao u vozilu s kojim su pobjegli.

Nastala materijalna šteta iznosi nekoliko milijuna kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak i 29-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za nepoznatim muškarcem intenzivno traga, izvijestila je PU zagrebačka.

Zagrepčanka je, ništa ne sumnjajući, lopove pustila u stan i pokazala im gdje drži novac jer su 'policajci' tobože došli provjeriti nije li u pitanju krivotvorina, piše Jutarnji list, a koji potječe od nedavne prodaje zemljišta u Dalmaciji. Navodno su joj oteli gotovo tri milijuna kuna.