užas na autocesti

Jedna osoba poginula, 11 ozlijeđenih u sudaru više vozila na A3

14.01.2023 u 20:49

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći na autocesti A3 kod Nove Gradiške jedna je osoba poginula, 11 ih je ozlijeđeno, od kojih četvero teško te su prevezeni u u novogradišku bolnicu, izvijestila je brodsko-posavska policija u subotu navečer

Do nesreće je došlo nešto iza 18 sati, sudjelovalo je više vozila (osobnih i teretnih), no policija ni u dopunjenom izvješću nije precizirala o kojem se točno broju vozila radi iako se u jednom trenutku pojavila informacija da se radi o čak 50 vozila. Navode kako će detalje objaviti sutra, nakon završetka očevida koji će najvjerojatnije potrajati do ranih jutarnjih sati.

Upozoravaju kako je promet na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 u smjeru Lipovca između čvora Okučani i Nova Gradiška zatvoren, te se preusmjerava obilazno. Zbog guste magle vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Vozače pozivaju da budu strpljivi i oprezni u vožnji.

Nedugo nakon spomenute nesreće na A3 kod Zadubravlja dogodila se još jedna. U njoj su sudjelovala tri vozila, teretni i osobni automobili, a ozlijeđen je jedan čovjek.

HAK je izvijestio da je prekinut je promet između čvorova Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, te da se vozi se obilazno državnim cestama.

Između čvora Slavonski Brod (istok) i odmorišta Sredanci u smjeru Bregane, vozi se jednom trakom.

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti, osobito na istoku Hrvatske. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.