zlouporaba povjerenja

Prevarom do 1,8 milijuna eura; bankarice u Čakovcu sklapale lažne ugovore o oročenju štednje

11.06.2024 u 16:32

Bionic
Reading

Dvije djelatnice banke u Čakovcu od 54 i 50 godine uhićene su i osumnjičene za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, jer su banci sa sjedištem u Zagrebu prouzročile štetu od najmanje 1.800.000 eura, izvijestila je u utorak Policijska uprava međimurska

Prema informacijama iz policije osumnjičene su kao djelatnica banke u Čakovcu, u razdoblju od listopada do prosinca prošle godine, klijentima banke nudile te potom sklapale ugovore o oročenim štednjama uz mjesečnu kamatu od 1 posto, s rokom oročenja od šest mjeseci iako spomenuti način štednje uz kamatu od 1 posto ta banka kao kao proizvodi nije imala.

Kada su bankarice od klijenata preuzimale novac predavale su klijentima lažne ugovore o štednji.

"Nakon sklapanja ugovora takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke. Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te su time stekle protupravnu imovinsku korist - opisala je PU međimurska počinjenje kaznenih djela.

Na taj su način prouzročile znatnu štetu banci sjedištem u Zagrebu u iznosu od najmanje 1.800.000 eura, dodaju iz policije.

Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.