kaznena prijava

Policijski pas u stanu u Zadru nanjušio bombe, pištolj, pušku i gomilu streljiva

02.03.2023 u 10:28

Bionic
Reading

Četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, zračnu pušku s optikom te vojno streljivo otkrio je policijski pas u stanu i drugim prostorijama koje na zadarskom području koristi 51-godišnjak, koji je kazneno i prekršajno prijavljen

Zadarska policija u četvrtak je izvijestila kako osumnjičenog tereti za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističke istrage, a u suradnji sa pripadnicima policijske protueksplozijske zaštite i službenog psa za detekciju eksploziva, 51-godišnjaku su pretraženi dom i druge prostorije koje koristi na području Zadra.

Pronađene su četiri ručne bombe, improvizirani pištolj, tri okvira za automatsku pušku te zračna puška s optikom i 250 komada zračnog streljiva.

Policijski pirotehničari su na siguran način oduzeli pronađene ručne bombe, vojno streljivo te drugo pronađeno naoružanje.

Uz kaznenu, protiv 51-godišnjaka je podnesena i prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, s obzirom da je posjedovao oružja B kategorije bez važećeg oružnog lista te oružja C kategorije kojeg nije prijavio nadležnom tijelu u propisanom roku.