noćna akcija

Policiji usred noći pobjegao na neregistriranom motoru: Lovili su ga od Splita do Šibenika, a jedan policajac je teško ozlijeđen

13.06.2022 u 21:48

Bionic
Reading

Šibenska policija obavijestila je javnost o noćnoj policijskoj potjeri za motociklistom

Kako javlja šibenik.in, noćas se u Splitu odigrala filmska potjera za nepoznatim vozačem motora. Pokušali su ga zaustaviti, a lovili su ga sve do Šibenika. Priopćenjem se za šibenik.in oglasila šibenska policija čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Jutros, 13. lipnja 2022.godine, oko 00:50, u Splitu, na raskrižju Hercegovačke i Solinske ulice, policijski službenici Postaje prometne policije Split uočili su neregistrirani motocikl koji je prolaskom kroz crveno svjetlo teško ugrožavao sigurnost prometa te su s ciljem njegovog zaustavljanja i sankcioniranja krenuli za njim. Pokušavali su ga zaustaviti uz uporabu zvučnih i svjetlosnih signala, ali se on na izdane zapovijedi oglušio i nastavio vožnju prema izlazu iz grada.

U pokušaju zaustavljanja motorista koji je kršio prometne propise priključio se policijski službenik na motociklu te su nastavili slijediti neregistrirani motocikl koji je ponovno prošao kroz više crvenih svjetala, te počinio više prometnih prekršaja i nastavio vožnju cestom D8 preko Trogira, Marine do Šibenika. O događaju su odmah obaviještena operativna dežurstva PU splitsko-dalmatinske, PP Kaštela, PP Trogir i PU šibensko-kninske, odnosno operativno dežurstvo Postaje prometne policije Šibenik, te su policijski službenici PU šibensko-kninske postavili blokadu koju je vozač zaobišao i nastavio se kretati prema Šibeniku. Policijski službenik-motociklist PU splitsko-dalmatinske je tijekom pokušaja zaustavljanja neregistriranog motocikla na području Šibenika pao sa svog motocikla te je toj prometnoj nesreći teško ozlijeđen dok je nepoznati vozač pobjegao.

U ovom trenutku u tijeku je kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Napominjemo kako su policijski službenici tijekom obavljanja poslova poduzeli sve mjere i radnje na zakonit i pravilan način, a sve kako bi sankcionirali opasna ponašanja u prometu. Međutim, i u ovakvim situacijama policijski službenici uvijek obavljaju poslove rukovodeći se načelom razmjernosti  između povoda i cilja obavljanja poslova čuvajući živote i onih koji ga sami svojim ponašanjem ugrožavaju.“