nepravomoćna presuda

Četiri godine zatvora biciklisti koji je usmrtio šetača psa

13.06.2022 u 16:16

Bionic
Reading

Zbog nanošenja teške ozljede sa smrtnom posljedicom 66-godišnjaku, koji je u rujnu prošle godine na zagrebačkim Krugama šetao psa, u ponedjeljak je na Županijskom sudu 42-godišnji Jasmin Stojaković nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora

Prema optužnici, Stojaković je 27. rujna 2021. oko 9.40 sati u Nalješkovićevoj ulici, nakon kratke svađe, udario nogom u glavu Željka P. koji je pao, glavom lupio o pločnik, slomio lubanju i preminuo. Stojaković je, prema optužnici, žrtvu udario i nogom u trbuh, a sve jer mu je prigovorio da neoprezno gura bicikl kojim je zamalo zakačio povodac njegova psa.

Stojaković se nakon napada odvezao biciklom prema Novom Zagrebu, a otkriven je dan kasnije nakon što su policajci konstruirali trasu bijega pregledavši snimke nadzornih kamera.

U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 28. rujna prošle godine, a istražni zatvor mu je produljen "radi njegove strukture ličnosti te sklonosti agresiji" zbog koje postoji mogućnost ponavljanja.

''Vodite računa da prvo sagledate svoje postupke i da se kontrolirate jer je to jedini način da se ovdje više ne vidimo'', poručila je Stojakoviću sutkinja Koraljka Bumči, dodajući da zbog njegovog bijega s mjesta događaja nema uvjeta za umanjenje kazne. Sutkinja je nadodala da je Stojakoviću olakotnim cijenjena njegova dosadašnja neosuđivanost.

Sud ga je oslobodio plaćanja troškova zbog obiteljskih neprilika.