organizirani kriminal

Policija u Hercegovini uhitila člana ozloglašene bajkerske skupine koju Njemačka smatra trećom najopasnijom u Europi

  • Autor: I.V./Hina
  • Zadnja izmjena 22.09.2022 15:33
  • Objavljeno 22.09.2022 u 15:33
United Tribuns (ilustracija)

United Tribuns (ilustracija)

Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPH SCHMIDT

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhitili su u četvrtak na području Hercegovine dvije osobe od kojih je jedna Sado Đugum, član bajkerske skupine United Tribuns, koju su vlasti Njemačke ocijenile mafijaškom i trećom najopasnijom u Europi

Kako se navodi u policijskom priopćenju, uhićene su dvije osobe, a za tri se još traga zbog organiziranoga kriminala u vezi s iznudom, izazivanjem opće opasnosti te krijumčarenjem naoružanja.

Sado Đugum, koji je od ranije poznat sa stranica crne kronike, uhićen je na području Livna, dok je njegova suradnika Ismeta Vrcu, zvanog Hipa, policija lišila slobode nedaleko Mostara. Oni su tijekom dana privedeni u županijsko, Hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo.

Mediji navode da je Đugum uhićivan u nekoliko navrata te je duže vremena bio pod policijskom prismotrom zbog povezanosti s brojnim kaznenim djelima. On je član bajkerske skupine 'United Tribuns', čije je sjedište u Bihaću. Njemačka policija proglasila je ovu organizaciju mafijaškom i trećom najopasnijom u Europi.

Đugum se okušao i u glumačkim vodama. U filmu o junaku Mijatu Tomiću naziva 'Hajduk' glumio je turskog kadiju (suca) i zapovjednika duvanjske regije Otomanske vojske.