nepravomoćna presuda

Trojac koji se potukao na stazi Croatia Rallyja mora platiti masne novčane kazne

24.04.2023 u 09:04

Bionic
Reading

Privedeni su gledatelji WRC Croatia Rallya koji su se u subotu potukli na stazi Dančulovići na području Ozlja. Trojica muškaraca proglašena su krivim na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Karlovcu, svaki je novčano kažnjen sa 760 eura, a moraju platiti i troškove postupka od 20 eura

Tučnjava među gledateljima WRC Croatia Rallya izbila je neposredno prije nailaska jednog od vozila koja su sudjelovala u utrci, i tako su ugrozili sebe, posadu vozila, kao i druge gledatelje. Osobe koje su sudjelovale u tučnjavi su privedene u ponedjeljak ujutro nešto prije 8 sati na Općinski sud u Karlovcu, piše Jutarnji list.

Jedno policijsko vozilo dovezlo je dvojicu mladića, a drugo vozilo jednoga. Tog drugog je pred sudom dočekao još jedan mladić. Nije poznato koja je njegova uloga, odnosno radi li se također o osumnjičeniku.

Ozaljska policija je u nedjelju u večernjim satima provela kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starih 30, 28 i 23 godine.

Privedeni trojac proglašen je krivim i moraju platiti novčau kaznu, svaki od 760 eura i troškove postupka u visini od 20 eura. Osim toga narednih godinu dana im je zabranjeno prisustvovanje rally utrkama WRC Croatia te se moraju obavezno javiti u policijsku postaju.

Presuda je nepravomoćna i na nju imaju pravo žalbe.

Sva trojica su hrvatski državljani koji su se navodno sukobili s Poljacima, ali policija nema njihov identitet te ih sud vodi kao NN.

'Na održavanju rally utrke WRC Croatia prvookrivljeni se ponašao na naročito drzak način jer je verbalno napao NN osobu vrijeđajući je raznim pogrdnim riječima, nakon čega se umiješao u fizički obračun između NN osobe i drugookrivljenoga, pritom se s istim naguravao. Drugookrivljeni je verbalno napao NN osobu te se ponašao na naročito drzak način, te se naguravao s redarom koji ga je pokušao udaljiti sa staze. Trećeokrivljeni se umiješao u naguravanje drugookrivljnog s redaroma i NN osobom pri čemu je objema rukama čvrsto uhvatio NN osobu s leđa oko struka te su pali na cestu', rekla je glasnogovornica karlovačkog suda Blaženka Lugar-Vladić, javlja Dnevnik.hr.

Njih se sumnjiči da su 22. travnja u popodnevnim satima u naselju Dančulovići, Ozalj, prilikom održavanja WRC Croatia Rallyja 2023. počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, kažu u PU karlovačkoj o uhićenju trojice muškaraca koji su se potukli na WRC utrci u okolici Ozlja.

  • +9
Privođenje muškaraca koji su se potukli na WRC-u Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Iz policije su naveli da je riječ o hrvatskim državljanima s područja Karlovačke i Zagrebačke županije.