zbog mita

Policija otkrila detalje uhićenja bivšeg gradonačelnika Požege i suca iz Slavonskog Broda

12.07.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom, predstavnikom sudbene vlasti i 51-godišnjakom, bivšim čelnikom jedinice lokalne samouprave, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti - davanja i primanja mita

Sumnja se da je 51-godišnjak, tada čelnik jedinice lokalne samouprave (op.a. bivši gradonačelnik Požege Darko Puljašić), od veljače 2018. do kraja 2020. godine, na području Požege i Slavonskog Broda, obećao 66-godišnjaku, dužnosniku sudbene vlasti, da će posredovati pri zapošljavanju i traženju boljih radnih mjesta za članove njegove obitelji, kako bi pridobio njegovu naklonost i kako bi osigurao da se sudske odluke u kaznenom predmetu koji se vodi protiv njega donesu njemu u korist.

Zauzvrat, 66-godišnjak je 51-godišnjaku dostavljao podatke o stanju i kretanju njegovog spisa. Iako je 66-godišnjak bio svjestan da zbog odnosa s 51-godišnjakom postoje razlozi za njegovo izuzeće u predmetu, nije o tome izvijestio predsjednika sudbenog tijela te je predmet zadržao u radu, a potom je ishodio odluku kojom je pravomoćno obustavljen kazneni postupak protiv 51-godišnjaka. Nakon toga je i dalje tražio od 51-godišnjaka da svojim utjecajem i autoritetom radi na pronalasku boljih radnih mjesta za članove njegove obitelji.

  • +11
Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića Izvor: Cropix / Autor: Nenad Opacak

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.