TRAGEDIJA U STANU

Policajac na ispitivanju nakon smrti 21-godišnjakinje u Osijeku

21.09.2023 u 19:35

Bionic
Reading

Od ozljeda zadobivenih vatrenim oružjem, koje je službeno oružje policijskog službenika, u srijedu oko 22,05 sati u stanu u Osijeku smrtno je stradala 21-godišnja djevojka, a točne okolnosti događaja još uvijek se utvrđuju, izvijestila je u četvrtak osječko-baranjska Policijska uprava

Iz Policijske uprave potvrdili su da je "smrt djevojke nastupila od vatrenog oružja, a koje je ujedno i službeno oružje policijskog službenika koji je izvan službe u vrijeme događaja bio prisutan u stanu".

Kako je Marin Ćurić javio uživo u središnji HTV-ov Dnevnik, za sada nema točnih informacija kako je došlo do tragedije jer je istraga u tijeku.

Događaj se zbio u stanu na drugom katu u Cvjetkovoj 12 u Donjem gradu koji je trenutno zapečaćen.

Policajac koji se u vrijeme događaja nalazio u stanu još uvijek je na ispitivanju kod svojih kolega u PU osječko-baranjskoj, iz koje kažu da do kraja dana neće izlaziti s novim informacijama o slučaju.

Da je žrtva bila sama u stanu, moglo bi se s velikom sigurnošću reći kako je riječ o samoubojstvu, no prisustvo policajca u stanu za policijske istražitelje sada otvara sve opcije.

Naravno, ostaje i pitanje zašto oružje nije bilo zbrinuto na siguran način. Pravilnik o postupanju policijskih službenika, odnosno njegov članak 22 jasno kaže kako je policajac dužan pohraniti vatreno oružje na sigurno mjesto izvan dohvata drugih osoba na svojoj adresi boravišta ili prebivališta, a ako to ne može na svojoj adresi, dužan je to napraviti na sigurnom mjestu u službenim prostorijama.