sumnjive pošiljke

Pavličević o velikim zaplijenama droge u luci Ploče: To je jedna od destinacija prema Zapadnoj Europi ili zemljama u okruženju

11.01.2022 u 19:36

Bionic
Reading

Dubrovačka policija izvijestila je u utorak kako je u Luci Ploče 11. listopada prošle godine zaplijenila 220 kilograma heroina, što je do sada najveća zaplijena te droge u Hrvatskoj. Na drugom brodu koji je 3. studenog stigao iz Kolumbije, pronađena su 62 kilograma kokaina skrivena pod morem, u metalnom odjeljku pričvršćenom vijcima i magnetima za brod. O tome je li hrvatski jug postao sve češći pravac kojim se koriste krijumčari droge u središnjem Dnevniku HTV-a govorio je Ivan Pavličević, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

'Za ove pošiljke nismo doznali. Ovo je samo sistemski rad policijskih službenika uz carinske službenike na kontroli brodova i sumnjivih pošiljki koje dolaze posebno iz Južne Amerike', rekao je u središnjem Dnevniku HTV-a Ivan Pavličević, načelnik PU Dubrovačko-neretvanske.

O činjenici kako je luka Ploče postala zanimljiva krijumčarima droga rekao je kako je ona samo jedna od luka na Mediteranu i Jadranu.

'Mogu govoriti samo za područje PU Dubrovačke-neretvanske gdje se isprofiliralo kako je luka Ploče jedna od onih destinacija prema Zapadnoj Europi ili zemljama u okruženju gdje ulazi droga i mi provjeravamo sve sumnjive pošiljke i sve brodove. Ovo nije prvi brod i nije prvi kontejner koji smo mi pregledali. U svakom brod i u svakom kontejneru naravno ne može se naći droga', dodao je.