policija se pohvalila

Pala petorica dilera: Dilali razne vrste droga po Karlovcu i Dugoj Resi

13.12.2021 u 16:47

Bionic
Reading

Nakon polugodišnjeg kriminalističkog istraživanja, karlovačka policija uhitila je petoricu osumnjičenih da su lipnja do prosinca počinili najmanje 25 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih drogama, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Karlovcu

Na konferenciji za novinare voditelj kriminalističke službe karlovačke Policijske uprave Romano Benković rekao je da je opsežnim kriminalističkim istraživanjem bilo obuhvaćeno pet hrvatskih državljana s područja Karlovačke županije u dobi od 18, 19, 26, 28 i 37 godina. Sve ih se tereti da su od lipnja do 12. prosinca ove godine nabavljali i preprodavali razne vrste droga na karlovačkome i dugoreškom području.

U tom su razdoblju, rekao je Benković, petorica uhićenih zajedno počinili najmanje 25 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih drogama.

Na temelju naloga Županijskoga suda u Karlovcu, u domovima i drugim prostorijama te u vozilima kojima su se koristili osumnjičenici policijski su službenici pronašli i oduzeli 76,8 grama kokaina, 5106,79 grama amfetamina, 1158,52 grama marihuane, 0,4 grama ketamina, pribor za konzumiranje droge, dva jointa, šest tableta extasyja, pištolj s pripadajućim streljivom i dva plinska revolvera.

Grubom procjenom, rekao je Benković, vrijednost zaplijenjenih opojnih sredstava je oko 300 tisuća kuna.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga, četvorica muškaraca u dobi od 26, 37, 19 i 28 godina uz kaznenu prijavu predana su pritvorskome nadzorniku, a protiv 18-godišnjaka kaznena će prijava mjerodavnome državnom odvjetništvu biti podnesena u redovitom postupku.

U vezi s pronađenim oružjem te zbog sumnje da je 26-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će mjerodavnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Sve osumnjičene i uhićene osobe poznate su policiji otprije zbog kaznenih djela povezanih s drogom i zbog raznih prekršaja.