PRIJETIO OBITELJI ŽRTVE

Otmičara iz Umaga zadržali u pritvoru, od ranije je poznat policiji

01.08.2023 u 11:56

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Puli priopćilo je da je 28. srpnja 2023., nakon primitka posebnog izvješća Policijske postaje Umag, donijelo rješenje o proširenju istrage protiv 60-godišnjaka kojega sumnjiče da bi počinio jedno kazneno djelo protiv osobne slobode, tj. protupravno oduzimanje slobode, jedno kazneno djelo protiv pravosuđa tj. sprječavanje dokazivanja, te dvije prijetnje

Kako je priopćeno, postoji osnovana sumnja da je 60-godišnjak 26. srpnja 2023., u 07:30 sati, na parkiralištu ispred jednog ugostiteljskog objekta u naselju Petrovija pokraj Umaga, pričekao 35-godišnjakinju s kojom je bio u vezi te je, prilikom njezina izlaska iz automobila, silom odvukao u svoj automobil.

Odvezao ju je do jednog mjesta u okolici gdje joj je, u više navrata, prijetio kako će nauditi njoj i sebi ako mu ne obeća povlačenje prijave protiv njega. Žrtva mu je, protivno svojoj volji i u strahu da joj ne naudi te na njegovo traženje da učini nešto, obećala da će odmah po puštanju učiniti to nakon čega ju je pustio da ode.

Policija je otmičarev automobil pronašla u mjestu Grota, a on se dao u bijeg pješice. Potraga za otmičarom, nasilnikom i silovateljem uspješno je okončana u četvrtak ujutro, kad je uhićen.

  • +14
Otmičar iz Umaga priveden u zgradu Državnog odvjetništva Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Puli prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 60-godišnjaka zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor po obje osnove.

Kako neslužbeno doznaje 24sata, riječ je o E.A. (60) koji je od ranije poznat policiji. Navodno se iza rešetaka pulskog zatvora našao još početkom lipnja ove godine kad je bio uhićen zbog višestrukog silovanja i prijetnji smrću žrtvi i njezinoj obitelji kroz period od nekoliko godina. Na slobodu je pušten 11. srpnja.

Sumnjiče ga i da je 24. srpnja 2023., došao na jednu poljoprivrednu parcelu koju koristi 50-godišnji izvanbračni suprug žrtve te, uz uporabu pištolja, zaprijetio njemu i još jednoj osobi (35).