BLUDNE RADNJE

Otkriveno kako je 'pao' osumnjičeni profesor iz Zadra. Javila se i nadbiskupija

04.03.2024 u 14:03

Bionic
Reading

Protiv 50-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj bludnih radni nad djecom podnesena je kaznena prijava te mu je određen jednomjesečni pritvor, izvijestila je u ponedjeljak zadarska policija, a neslužbeno se doznaje da je riječ o nastavniku glazbenog odgoja. 24sata doznaje da je taj profesor bio i voditelj zborova u crkvi

Osumnjičeni je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske. Sudac istrage mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Prema prvim neslužbenim informacijama medija, nastavnika glazbenog odgoja prijavilo je dvoje djece - dječak i djevojčica. Zadarski.hr pak navodi da je profesor bio pod posebnim mjerama praćenja nakon što su slučaj prijavili roditelji djevojčice iz osnovne škole. Dok je bio pod mjerama, piše zadarski portal, profesor je telefonski komunicirao s učenikom nešto starijim od te djevojčice. Navodno je dječaku poslao inkriminirajuće poruke nakon čega su ga priveli.

Škola je, kako piše zadarski.hr, odmah nakon svega pokrenula poseban protokol za ovakve situacije, a profesor je automatski suspendiran i udaljen sa svih nastavnih aktivnosti do kraja završetka istrage.

Kako doznaje 24sata, osumnjičeni profesor bio je i blizu djece u katoličkoj crkvi, kao voditelj zborova.

'Zadarska nadbiskupija, prema informacijama s kojima u ovom slučaju raspolaže, surađuje sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru te slijedi njihove upute. Zbog delikatnosti predmeta, molimo da se obratite Županijskom državnom odvjetništvu. Izražavamo duboko žaljenje i osudu zbog svakog slučaja zlostavljanja i pozivamo sve koji imaju bilo kakva saznanja da slučajeve prijave nadležnim institucijama', odgovorila je zadarska nadbiskupija.

Zadarska policija napominje kako o događajima u kojima su sudionici maloljetne osobe poštuju odredbe Zakona o sudovima za mladež o tajnosti postupka, zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve.