strašan zločin

Otkriveni detalji jutrošnjeg ubojstva u Zagrebu: Sin ubio oca, i prije dva dana bio incident

02.03.2024 u 20:18

Bionic
Reading

Tragedija u Zagrebu. U elitnom zagrebačkom naselju u obiteljskoj kući sin je ubio 51-nogodišnjeg oca. Očevid je trajao cijeli dan.

'Policija još uvijek nije izašla s rezultatima očevida, a kako doznajem, motiv ovog stravičnog zločina zapravo je namjera. Čini se da će ovaj slučaj po svemu sudeći biti još jedan od onih u kojima će se preispitivati uloga institucija - tu se prvenstveno misli na psihijatrijsku bolnicu. Naime, 25-godišnjak koji je ubio svog oca boluje od shizofrenije', javio se s terena za Dnevnik Nove TV reporter Ivan Čorkalo.

'Kako doznajem, proteklih nekoliko tjedana stanje mu se pogoršavalo, a prije samo 48 sati sudjelovao je u incidentu u jednom kafiću nakon kojega je bio priveden u policiju. Bila je tamo i hitna pomoć koja ga je pregledala zbog eventualnih ozljeda u toj tučnjavi. Međutim, tada se njegovo psihičko stanje nije razmatralo, a ono je očito bilo takvo da je 48 sati nakon toga počinio stravičan zločin i nožem usmrtio svog oca', istaknuo je Čorkalo.

  • +14
Mladić nožem ubio oca na Črnomercu Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

'Tome nije prethodila nikakva svađa, već je prema tvrdnjama bližnjih obitelji, on to učinio s namjerom. Nakon što je počinio zločin, dao se u bijeg uzbrdo uz ulicu', dodao je reporter Dnevnika Nove TV.

'Policija je odmah po počinjenju zločina bila obavještena i vrlo brzo ga je uhvatila i stavila pod nadzor. Očevid je trajao cijeli dan, bili su ovdje okupljeni i susjedi koje je ovaj tragičan zločin šokirao i nitko nije bio previše voljan govoriti. No, u ovom slučaju ponovo će se preispitivati uloga institucija - kako je moguće da osoba, za koju se tražila hospitalizacija, s tako teškom psihičkom dijagnozom bude na slobodi i slobodno šeće, da je se olako pušta samo pod terapijom i pod lijekovima', kazao je Čorkalo.