AFERA U HAMAG BICRU

Osuđena bivša šefica iz važne državne agencije: Priznala da je posao namjestila rođaku

21.04.2023 u 10:32

Bionic
Reading

Županijski sud u Zagrebu donio je presudu kojom je prvookrivljena osoba, točnije Magdalena Dovečer , bivša djelatnica Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) i bivša članica HDZ-a, proglašena krivom za nezakonito pogodovanje svom rođaku Tomislavu Pajiću

Dovečer je dobila kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, koja je zamijenjena radom za opće dobro, te novčanu kaznu u iznosu od 5.000,00 eura.

Presuda je donesena na temelju sporazuma stranaka budući da je prvookrivljena priznala počinjenje kaznenog djela, objavio je Ured europskog tužitelja.

Magadalena Dovečer priznala krivnju Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Prvookrivljena je, kao djelatnica Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO), poduzela radnje kako bi osigurala da se  ugovor o javnoj nabavi  naziva „Grafičko oblikovanje i izrada promotivnih materijala“ procijenjene vrijednosti od 113.000 eura dodijeli drugookrivljenome. Drugookrivljeni nije samo vlasnik grafičkog obrta, već je i rođak  prvookrivljene. U odnosu na drugookrivljenog, postupak se nastavlja.