lagali u izvješću

USKOK priveo dvojicu policajaca: Pucali u zrak pa to htjeli prikriti

28.11.2023 u 15:26

Bionic
Reading

USKOK se oglasio priopćenjem o novoj akciji koju provodi u koordinaciji s PNUSKOK-om. Poručuju da se radi o uhićenjima i hitnim dokaznim radnjama

Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti, priopćio je USKOK.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Iz Ravnateljstva policije priopćili su da se sumnja da su policajci neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.

Oba policajca su udaljena iz službe. 'Osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta', poručuju iz policije.

Kako neslužbeno doznaje RTL, povezani su sa slučajem iz studenog u Mošćenici kada se vozač automobila oglušio, sudeći prema policijskom priopćenju, na njihove naredbe i krenuo prema njima.

"Policijski su službenici postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga. Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje (pucanjem u zrak i u smjeru pneumatika na automobilu). U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba", priopćili su tada iz policije.

Sada se ispostavlja da je pucanje u zrak bilo nepotrebno, tj. prekoračenje ovlasti.